Linda

Måndag

Den två senaste veckorna har bara flugit förbi.. och kvällarna har blivit sena, gått från stallet in i sängen ungefär.

Tänkt flera gånger att jag ska blogga men så har det bara stått stilla i huvudet 😂 

Iallafall så har det gått väldigt bra med Kimmy nu, hemma har jag ridit mycket med bommar och skuttat över småhinder. Det har varit nyttigt för oss båda!
I lördags så var vi på träning för Helena på Vänsta gård, det var så kul att komma iväg och det va nog ca 2 år sen som jag va där sist. Tänk vad tiden går fort 😋 

Eftersom det va första gången hon såg Kimmy så förklarade jag lite om henne och så började vi rida basic markarbete. Vi fokuserade mycket på mig och min sits och på den vägen få Kimmy att jobba avslappnat.
Alltså att jag skulle vara avslappnad, hålla upp handen för att inte trycka ner Kimmy, ha tummen högst och hålla takt och tempo. Så i början fick jag rida med ganska långa tyglar för att jag skulle hitta min egna balans i stigbyglarna och inte i handen. Kimmy har en rätt lång hals, men det märks inte när man rider då hon gärna vill sänka ryggen och bära upp huvudet.. så det som vi tränade på hjälpte mig att komma underfund med hur hon skulle sänka huvudet avslappnat och "höja bröstkorgen" - inte knipa med knäna utan hålla om med underskänkeln. 
När hon kändes mer avslappnad så började vi hoppa lite. Det var bara småhinder då jag sa till Helena att det va så längesen jag hoppade och vi fortsatte samma tänk med balans och rytm. Det är otroligt nyttigt för en själv att sitta och rulla över småhinder, man ska inte höja förns det känns rätt. 

Det var skönt att vi la mycket fokus på mig i lördags, att jag först ska tänka på min egna sits för att påverka hästen. Istället för att jag både ska tänka på hur jag själv sitter och hur hästen går. Jag har så himla mycket nya saker att tänka på nu när jag rider, jag vill bli bättre och jag vill utvecklas! Så ska verkligen träna på detta hemma nu och förbättra mig själv. 
Fick även med mig hem ett schabrak från klubben, kommer bli superbra på tävling sen 🌟😉 

Igår så tog Kristoffer och jag en skogspromenad med Kimmy på ca 30 min, det är den lilla rundan som finns vid oss. Nästa gång ska vi ta den långa, det tar lite mer än 1 timme att gå runt den. 
Lexie fick springa på banan, hon ska skos fram nu på torsdag, hon är så ömfotad just nu 😕 så vill inte gå ut med henne då hon visar obehag bara av att gå ner till banan. 
Vi får hoppas att hon tycker det känns bättre efter skoningen!