Linda

Hjärnsläpp
Så här såg det ut förra torsdagen när vi var på banan med Lexie, som sagt så hade hon ju stått inne hela dagen. Hon hade varit väldigt lugn och snäll när folk varit i stallet, men antagligen så stog hon och laddade upp sina batterier så när hon väl kom ut så blev det lite överbelastning i hjärnkontoret ;) 

Hon började stegra redan påvägen till banan, så jag bestämde mig redan då att hon var för mycket uppe i varv för att sitta på.. vilket var tur för hade jag suttit i sadeln när hon stegrade som här på bilden, ja då vet vi faktiskt inte hur det hade gått, men det hade inte gått bra.

Jag valde att inte rida för både min och Lexies skull, för vad hade jag fått ut av det ridpasset? Förutom att vi båda antagligen hade legat och sprattlat på rygg? Det är stor skillnad att hoppa upp på en häst som är lite pigg och studsig mot en häst som blir helt blockerad och inte vet vart den ska ta vägen. Det var helt enkelt rätt beslut att låta henne gå på lina det passet.

Nu när hon fått gått ut i hage igen så är det skillnad på henne från varje gång vi går iväg, men hon är en dam med power och mycket egen vilja. Gäller bara att förstå henne och förstå varför hon gör vissa saker ibland, för hon menar verkligen aldrig att vara elak mot oss, bara ofta så pigg att det sprätter i benen ❤️