Linda

Ridhus
Läste Cissis blogg för ett tag sen och hon skrev då om hur glad hon var över att hon har ridhus på gården, vilket fick mig att tänka på ett inlägg jag skrev på min allra första blogg om just ridhus.

Jag har stått i två stall sen vi köpte vår första ponny, på det förra stället fanns det inget ridhus, det byggdes dock ett strax innan vi flyttade därifrån. 
Tror att jag har stått hos Cissi i 5 år nu och kommer alltid vara evigt tacksam för att hon lät oss flytta in, det är verkligen världens bästa stall. 

Och på gården finns ett ridhus, eller rättare sagt ridtält. Jag tycker det är bra och ger oss en fördel, en del hästar kan tycka att det är lite läskigt att gå in i ridtält, för det kanske blåser och slår i väggarna. Tänk dock att våra hästar då är förberedda på detta om man tex åker iväg på tävling och arrangören har ett ridtält till framridningen/framhoppningen, det är ju toppen!

Men framförallt så vet jag inte hur jag skulle kunna utvecklas som ryttare om jag inte hade tillgång till ridhus året om. Alla ni som sitter och åker var eviga dag till ridhus, ni är fantastiskt drivna! Jag själv skulle dock aldrig orka, eller ha tiden.
Den här årstiden är ju värst, isiga ridbanor, isiga vägar osv. Skönt med ridhus säger jag, även om Ed tycker det är läskigt när det rasar snö från taket :) 
 
Man ska vara glad och tacksam för vad man har och det är jag, detta ridtält hjälper mig att kunna fortsätta träna i alla väder och förutsättningar.
Ett stort plus till är att vi nu har ett stort gärde att rida på, perfekt att pulsa runt i snön nu och förhoppningsvis kommer det byggas upp lite naturhinder där till sommaren! 

Det är väldigt skönt att rida på utebana och i skogen, men tänk dig när du inte har tid eller möjlighet en kväll att åka iväg, det blåser och regnar.. Fy :) hehe tror man blir lite bekväm när man har ridhus nära ;)